Πρόκειται για ένα διήγημα που εξιστορεί τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο οδοντίατρος συγγραφέας με τους ασθενείς με τη νόσο «Χάνσεν», στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα».
Ο Julien Grivel έχει αφιερώσει ανιδιοτελώς επί 30 χρόνια την επιστημονική προσφορά του στους Έλληνες ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα, η οποία έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Εκτός από γιατρός ο Julien Grivel ήταν ένας καταπληκτικός φίλος των ασθενών. Έμαθε ελληνικά και άκουγε τις ιστορίες τους. Συνάντησε όπως ο ίδιος αναφέρει μια σιωπηλή, κρυφή, υπόγεια, οδυνηρή Ελλάδα. Αυτήν την Ελλάδα περιγράφει στο βιβλίο του «Σεβαστή», που πρωτοεκδόθηκε στα γαλλικά, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον ίδιο με τη βοήθεια της κας Καίτης Χιωτέλη και εκδόθηκε από τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης». Περιγράφει τον Γολγοθά μια νεαρής μητέρας που είχε προσβληθεί από τη νόσο Χάνσεν και οδηγείται από το χωριό της στο λεπροκομείο Χίου. Με υπομονή συνθέτει ψηφίδα -ψηφίδα μια ιστορία που επαναλήφθηκε πολλές φορές στον 20ο αιώνα με φόντο μια Ελλάδα οδυνηρή που ο συγγραφέας αγάπησε με πάθος.
Ο οδοντίατρος συγγραφέας κ. Julien Grivel είναι ένας μεγάλος φιλέλληνας που μιλάει με αγάπη για μια Ελλάδα που εκπέμπει ένα μοναδικό φως που ταυτίζεται με το αρχαίο πνεύμα, και για την αξιοπρέπεια των χανσενικών που πάλευαν ενάντια στις προκαταλήψεις και το στίγμα.
Στο βιβλίο θα αναφερθούν: ο Σήφης Μιχελογιάννης, εκπρόσωπος της ΔΕΦΝΚ σε μια γενική παρέμβαση και η Μαριάνθη Παπαδάκη, φιλόλογος στην ανάλυση του βιβλίου.